Doakan dia..

assalamualaikum readers yang memang nak visit or x sengaja terrrvisit blog nih . ^^

 hari ini hari keusahawanan kat sekolah Yaya. macam kat sekolah2 lain juga, ada student buka gerai , persembahan dan sebagainya .

Yaya buat post nih sebab ada trageadi yang berlaku pagi tadi . Kisahnya bergini :-..
  • Yaya ada sorang kawan nih .Nama dia Syahid. Dia masuk kawad hos basah *untuk kadet bomba . 
  • Dia jadi yang tolong support org depan .Ntah la xtaw nama dia apa . Kalau kita tengok bomba padam api , akan ada 2 org @ lebih kat satu hos . Sorang pegang muncung hos, sorang lagi akan support dia dari blkg supaya hos x terlepas n membahayakan org lain.
  • ok. dipendekkan cerita , Si Syahid nie jadi yang kat belakang tu . Yang depan Hamzi .
  • Then , dorang buat la sketsa pendek,ada api, lori bomba datang, ahli bomba lari2 n padam api .
  • Lepas 5 minit , api dah nak padam , xtaw la macam mana si syahid boleh loose pegangan dia n tu buat si hamzi x stabil n hos tu jatuh . Pernah nampak hos berair jatuh ?? Xpernah ?? Xpayah la . seriously , mmg dahsyat gila tengok hos tu melibas merata-rata . 
  • Then , hos tu terlibas kat Hamzi punya leher n Syahid punya muka 
  • Leher Hamzi ok , cuma lebam ja .*letak ais ok kot
  • Tapi si Syahid punya muka teruk . Yaya tanya adik Syahid , abang dia ok x??
  • Dia kata ok , tapi kitorang dapat taw mata dia x boleh bukak, if dia bukak confirm darah keluar . So , korang dapat bayangkan x betapa seriousnya keadaan dia .
  • Adik dia kata lagi , Cikgu dah bawa pergi klinik , tapi tadi dapat information dia kena pergi hospital n kena tahan kat wad .

so, kepada Muhamad Syahid Syahrom semoga cepat baik and dapat naik sekolah cepat2 . Manja ko risau sangat tadi .

 p/s: pic ada kat FB, Yaya malas nak upload , sebab Yaya dah ngantuk gila n jam sekarang dah pukul 4.32a.m . so bye2 n assalamualaikum.  ^^


Terima Kasih..Bye-yeom

2 ulasan:

Nur Hani berkata...

huhu, dasyatnya. okay xkawan awak tu skg ?

p/s: sy cadangkan awak buat tpt komen ni - pop-up sb sng nk komen tnpa perlu tgu page loading. :) senang org nk komen tnp tukar page nnt :) buang sekali word verification, semua ni leh tukar kat setting. maaf, saya cuma cadangkan yea :)

ayasama berkata...

Alhamdulillah . Dia dah stabil . Femes dia kat skola ary nih .
thnx atas cadangan Hani tu . Yaya sebenarnya x pandai sgt berblogging nih . See , header pon xda lagi . Xpa ,nanti Yaya cuba buat macam yang Hani cadangkan . In case xjadi, Yaya tanya Hani lagi nanti . ^^